Ne gandim ca multi dintre voi in perioada aceasta aveti mai mult timp la dispozitie si sunteti cu gandul la plecari. Asa ca ce am putea face pentru asta, decat sa ne uitam la niste filme, care poate sa ne inpire, sa ne faca sa visam, sa ne duca departe, departe, pe alte taramuri.

Iata o lista cu cateva filme la care va puteti uite in urmatoarea perioada, filme cu si despre calatorii, cu si despre lumea noastra cea frumoasa, cu si despre calatori. Ordinea lor nu este un top, este pur si simplu aleatorie.

 

Into The Wild

Este povestea unui student care lasa totul in urma si se muta in Alaska pentru a trai in salbaticie. Pe langa povestea emotionanta, veti avea parte de peisajele marete ale Alaskai.

 

The Way

Povestea unui tata ce ramane fara baiatul sau plecat pe Camino de Santiago. Un film care prezinta drumul tatalui catre Santiago de Compostella si aventurile acestuia. Te inspira sa pleci si tu cu rucsacul in spate pe acest drum (eu l-am vazut cand eram pe Camino del Norte).

 

Under The Toscan Sun

Un film romantic ce te aduce aproape de Toscana si de tot ceea ce inseamna frumosetea Italiei.

 

The Bucket List

Un film arhicunoscut ce te plimba pe jumatate de glob urmandu-I pe cei doi care afla ca au boli in stadiu terminal si care pe parcurs devin si prieteni. Extrem de motivational.

 

Viata Secreta a lui Walter Mitty

Un film care a inspirat din ce in ce mai multi oameni sa calatoreasca. Multe dintre scene sunt filmate in Islanda si Groenlanda.

 

A Walk in the Woods

Un alt film care prezinta aventurile unui scriitor pe o ruta de trekking cunoscuta in Statele Unite, Appalachian Trail.

Wild

Acest film prezinta aventura unei tinere pe Pacific Coast Trail, una dintre cele mai spectaculoase, salbatice si lungi rute de hiking.