Una dintre pasiunile noastre in materie de calatorit este muntele si drumetiile montane, atat prin padure, cat si prin zona alpina, atat de creasta cat si pe curba de nivel.

Mai jos am selectat 5 trasee usoare, aproape de Bucuresti, la care sa puteti ajunge rapid si cu trenul si ce pot fi facute impreuna cu cei mici (atat pe jos, dar si cat sa va fie usor cu un sistem de purtare sau cu rucsac specializat de carat copilul).

 

Cabana Susai

Mai bine spus, poiana Susai, intrucat cabana in sine nu mai exista. Cand am fost noi ultima oara acolo, in urma cu doi ani de zile, jumatate din poieni erau inchise cu gard, iar in cealalata jumatate gasesti un soi de cabana de la care poti bea si manca ceva.

Traseul porneste din Predeal si il poti face in aproximativ doua ore (daca pleci din gara). Ai doua posibilitati pana la intrarea in padure: sa o iei pe marginea raului peste care dai in zona partiei sau sa iei calea Cioplei (mege si cu un taxi) si de acolo sa incepi efectiv urcatul.

Traseul te duce numai prin padure si se termina intr-o poiana intinsa, mirifica. La intoarcere puteti urma drumul catre Clabucet Plecare si astfel sa schimbati traseul. Puteti face o trecere scurta si pe la Cabana Garbova, daca aveti timp.

Cascada Urlatoarea

Un traseu arhicunoscut ce porneste din Busteni, de langa statia de telecabina. Traseul nu este spectaculos si nici greu (in maximum 45 de minute sunteti acolo), insa cascada este wow. Recomandarea noastra este sa il faceti in timpul saptamanii, altfel este plin de lume.

Cabana Diham

Aceasta este accesibila atat din Busteni, cat si din Predeal sau Rasnov. Totusi, daca veniti cu trenul, cea mai buna idee este sa o luati prin Busteni. De aici puteti lua un taxi sau tractorul pana la Gura Diham (sunt 4.5 km din gara) de unde incepe urcarea prin padure.

Prima parte a traseului, asa zisa “Panta Prostului” este foarte solicitanta, insa de acolo este floare la ureche.

Poiana in care se afla cabana este foarte frumoasa si ofera privelisti frumoase asupra Bucegilor, Pietrei Mari si a Postavarului.

Cabana Poiana Izvoarelor

Traseul este asemanator cu cel inspre cabana Diham, care se bifurca dupa “Panta Prostului”. Numele vine de la numeroasele izvoare pe care le veti trece prin padure, in drum spre cabana. Puteti face si un circuit de o zi, plecand inspre Cabana Izvoarelor, mergand in Poiana Pichetul Rosu si de aici in Diham.

Platoul Bucegilor

Poti ajunge aici cu telecabina din Busteni sau luand-o cu masina pana la Piatra Arsa (la Sinaia, cum vii dinspre Bucuresti, faci stanga catre Targoviste si iei drumul Dichiului, drum asfaltat).

Platoul Bucegilor este un loc numai bun de plimbare pentru cei mici si de a ii invata cu muntele. Ai parte de privelisti spectaculoase, nu este solicitant pe portiunile catre si dinspre Piatra Arsa, Cota 2000, crucea Caraiman, cabana Caraiman, Pestera si Padina.

In final vrem doar sa va amintim ca intotdeauna sa aveti echipament adecvat la voi, sa va aduceti aminte ca la munte vremea este schimbatoare, sa aveti apa si sa lasati in urma voastra cel putin la fel de curat cum ati gasit (asta daca nu puteti lasa mai curat si sa luati cu voi o parte din gunoaiele celor needucati).